2016. március 17., csütörtök

Mészmárga Ankét

Tisztelt Tagtársak, Érdeklődők! 
Március-áprilisi MFT Hírlevelünkben tévesen jelent meg a "Mészmárga Ankét" helyszíne. A tévedést szíves elnézésüket kérem.
Krivánné Ági
Íme a pontos meghívó:
2016. április 19., Szolnok, Garden Hotel
(H-5000, Szolnok, Tiszaligeti sétány)

     
MFT Alföldi Területi Szervezete
      ”Mészmárga Ankét”
    
      A pannon transzgresszió kezdő rétegtani egységét jelentő Endrődi Formáció, annak is a karbonátos, uralkodóan mészmárga, márga litológiai egységét  (Tótkomlósi/Beleznai Tagozat), keletkezését, korát korábban (is) jelentős viták övezték. A szerves anyag felhalmozódása gyakran jelentős, ezért az elmúlt évtizedekben a Pannon-medence szénhidrogén rendszerében mind anyakőzetként, mind tároló kőzetként a kutatások célkeresztjébe került.
      Az idén 50 éves Alföldi Területi Szervezet múltja, jelene és – reményeink szerint – jövője számos szálon keresztül kapcsolódik az Endrődi Formáció kutatásához. A szedimentológiai, őslénytani, ásványtani, kőzettani, szerves geokémiai, rezervoárgeológiai, kőzetmechanikai stb. vonatkozásait számos kiváló kutató vizsgálta. Az eredmények vitákat, hasznos eszmecseréket generáltak a múltban; napjaink aktuális kutatási eredményei alapján reményeink szerint az aktív kollégák tartalmas előadói nap keretében osztják meg egymással és a hallgatósággal újabb tapasztalataikat. Az Alföldi Területi Szervezet ennek érdekében a jubileumi év egyik kiemelt rendezvényeként ”Mészmárga Ankétot” szervez.
      A rendezvényre szeretettel várjuk a "már régóta fiatal" kollégákat és a "még nem olyan régóta fiatal" szaktársakat egyaránt. Kérjük, hogy akik rövid előadással, hozzászólással készülnek, azt regisztrációjukban jelezzék.
      
A tervezett program:
14:00-17:00    Előadások, hozzászólások
17:00-        Vacsora (bográcsgulyás, melyre a szervezők a résztvevőket vendégül látják)
A vacsora alatt és után a vita kötetlen formában folytatódhat (az italfogyasztás nem része a vacsorának, az egyénileg rendezendő).

Időpont: 2016. április 19. (kedd)
Helyszín: Szolnok, Garden Étterem (kedvezményes szálláslehetőség a Garden Hotelben igény esetén)

Részvételi díj, regisztráció:
Részvételi díj nincs, regisztráció szükséges!
Elektronikus úton regisztrálni Raucsikné Varga Andreánál (MFT Alföldi Területi Szervezet, titkár; raucsikvarga@geo.u-szeged.hu), Kiss Balázsnál (MFT Alföldi Területi Szervezet, elnök; bakiss@mol.hu) és Krusoczki Tamásnál (Szervező Bizottság, titkár; TKrusoczki@mol.hu) lehet.

Támogatást szívesen fogadunk.
Az Alföldi Területi Szervezet (al)számla száma: 10200201-28610746-00000000

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése