2019. május 7., kedd

Kármentesítés és barnamezős beruházások

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége
Az European Water Association (EWA),
az International Solid Waste Association (ISWA) és
a Network for Industrial Contaminated Land in Europe (NICOLE) tagja
1024 Budapest, Keleti Károly u. 11/A.; Tel./Fax: 06-1-350-7271, 06-1-350-7274
Web: www.kszgysz.hu; E-mail: kszgysz@kszgysz.hu

Meghívó
Kármentesítés és barnamezős beruházások

című konferenciára
Időpont: 2019. május 14-15. (kedd-szerda)
Helyszín: Danubius Hotel Arena (1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.)


Szervező Bizottság:
Dr. Somody Anikó, KSZGYSZ Kármentesítés és Kárelhárítás Munkacsoport vezetője 
Bálint Mária, Bálint Analitika Kft. 
Hasznos Gábor, Agrárminisztérium 
Lonsták László, GeoConnect Kft.
Zöldi Irma, OVF

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége kétévente szakmai konferenciát szervez a kármentesítés szakterületi eredményeinek és kihívásainak bemutatására, a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények és szakmai tapasztalatok megosztására, valamint a következő időszakban elérhető finanszírozási források megismerésére. Idén május 14-15-én kerül sor erre a nemzetközi konferenciára Budapesten, ahol a kétnapos konferencia résztvevői megismerhetik a barnamezős területhasználat globális trendjeit, a legújabb technológiai megoldásokat a szennyezőanyag-mérés és mintavétel módszereiről, illetve lehetőség van az elhagyott, szennyeződött ipari területek, a környezeti és egészségügyi kockázatok felmérési eredményeinek, bemutatására is: https://kszgysz.hu/re-brown

A konferencián a szennyezett területekkel kapcsolatos helyzetfeltárással, kivitelezéssel foglalkozó szakmai szervezetek, szakértők és vállalkozások, a tudomány jeles képviselői mellett az ilyen területekkel rendelkező vállalatok, állami szereplők, hatósági és jogalkotási szakemberek mutatják be a roncsolt, szennyezett területek mentesítésének, majd rehabilitációjának korszerű módszereit. 

Több előadás foglalkozik a szennyezett területek hatékony kármentesítési módszereivel, de megismerkedhetünk Budapest főváros barnamezős kataszterével, valamint több európai stratégiai területgazdálkodási jó gyakorlattal is. A sikertörténetek mellett új és kihívást jelentő témaként sor kerül az ún. európai Holt-tenger, az ukrajnai Aknaszlatina (sóbányász település) múltjának és reményteli jövőjével kapcsolatos tervek ismertetésére is.

A konferencia programja letölthető a konferencia honlapjáról: https://kszgysz.hu/karmentesites-program.

Részvételre jelentkezni on-line, szintén a honlapon keresztül lehet: https://kszgysz.hu/regisztracio

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése