2018. október 10., szerda

NosztalGEO 2018

NosztalGEO 2018
Fókuszban a pre-neogén aljzat
Algyő, 2018. november 16.

Az MFT Alföldi Területi Szervezete idén is megrendezi, immár hetedik alkalommal, a NosztalGEO–t. Az elmúlt esztendők szép és emlékezetes évfordulóit megtartva „elmélyültünk a geológiában”, azaz időben és mélységben haladva nagyobb egységeket vettünk górcső alá mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. Két éve a Pannon-tó feltöltődésében szerepet játszó üledékes fáciesek, üledékes kőzettestek és természetesen a bennük felhalmozódott szénhidrogén telepek voltak fókuszban. 2017-ben az elmúlt időszakban talán kevesebb figyelmet kapott alföldi középső- és alsó-miocén képződményekről, új/régi eredményeiről hallgathattunk meg előadásokat. Terveink szerint ebben az évben korban tovább haladva (egyre korosabbak leszünk!) az aljzati, Pre-neogén képződményekről, azok új elméleti, illetve gyakorlati eredményeiről fog szólni a rendezvény nem csak szokványos megközelítésében. Erre garanciát jelentenek eddigi előadóink, Csontos László, Grenerczy Gyula, M.Tóth Tivadar, Kiss Balázs, Ádám László, Tóth Tamás, Garaguly István, Vető István, Szentgyörgyi Károly.

A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is fontos célnak tartjuk összehozni és egyben tartani a "már régóta fiatal" kollégákat egymással és a "még nem olyan régóta fiatal" szaktársakkal. Természetesen az esemény lassan emblematikussá váló „tartozéka”, a halászlé és a túrós csusza idén sem marad el.

A rendezvénnyel kapcsolatban szeretnénk felkérni a kedves Tagtársakat, hogy a szervezők munkájának támogatása érdekében legkésőbb október legvégéig regisztráljanak az alább megadott email elérhetőségek bármelyikére!
Időpont: 2018. november 16. (péntek), 10 óra
Helyszín: Algyő, Faluház Emeleti Klubterem, 6750 Algyő, Búvár u. 5. 

Részvételi díj nincs, azonban regisztráció szükséges, határidő: 2018. október 31. !!!
Elérhetőség:
Kiss Károly, titkár: karolykiss2@gmail.com;
Dr. Szanyi János, elnök: szanyijani.szeged@gmail.com,
Kiss Balázs dr., BaKiss@mol.hu). 
A rendezvény lebonyolításához anyagi támogatást szívesen fogadunk. 
Az Alföldi Területi Szervezet (al)számla száma: 10200201-28610746-00000000

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése