2017. március 12., vasárnap

20 Magyar Őslénytani Vándorgyűlés

Kedves Kolléga!

A 2017. évi jubileumi Magyar Őslénytani Vándorgyűlést a Komárom-Esztergom megyei Tardoson tartjuk május 25–27. között. A program a szokásos módon két előadási napból (csütörtök és szombat) és egy terepbejárásból (péntek) fog állni. Az előadások hosszát idén is a résztvevők „előadókedve” határozza meg: az előadások számától függően 15-20 perc áll majd rendelkezésre. A Vándorgyűléshez kapcsolódóan május 24-én (szerdán) a Szakosztály képviselői ismeretterjesztő előadásokat tartanak általános iskolás diákoknak a tatai Kuny Domokos Múzeumban.

A terepbejáráson az alábbi megállókat tervezzük: 1. Vértesszőlős, ősemberlelőhely, pleisztocén travertino csigával, növénnyel (nincs kalapálás!); 2. Lábatlan, Tölgyháti kőfejtő, triász-jura rétegsor; 3. Lábatlan, Bersek-hegy, alsó-kréta törmelékes összlet; 4. Nyergesújfalu, Búzás-hegy, eocén márgás mészkő, tömeges nummulitesz- és korall-felhalmozódás; növénymaradványos palás márga; 5. Dunaszentmiklós, pannóniai molluszkák; 6. Dunaalmás, Kőpite, édesvízi mészkő, pleisztocén, mamut lelőhely.

A vándorgyűlés díja társulati tagoknak a szállástól függően 20 600 Ft vagy 23 000 Ft; nem társulati tagoknak 27 600 Ft vagy 30 000 Ft. Ebből a Magyarhoni Földtani Társulat felé fizetendő regisztrációs díj 3200 Ft, nem társulati tagok részére 10 200 Ft.

A jelentkezési határidő március 20. A részvételi szándékot kérjük a társulat honlapján, a www.foldtan.hu oldalon elérhető online űrlap kitöltésével jelezni. Kérjük, az előadás-kivonatokat 2017. április 20-ig csatolt fájlként küldjék el Virág Attilának a következő címre: viragattila.pal@gmail.com. Kérdés, kérés esetén forduljon segítségért a vezetőséghez, vagy bátran használja a jelentkezési lap Megjegyzés rovatát.

A hallgatói versenyről és a további részletekről a csatolmányból értesülhet, kérjük jelentkezés előtt olvassa el figyelmesen.

A jubileumi rendezvényre minden őslénytan iránt érdeklődőt szeretettel várunk!


az MFT Őslénytani-Rétegtani Szakosztályának Vezetősége nevében üdvözli,
Bosnakoff Mariann
titkár

Találkozzunk Tardoson!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése