2019. október 20., vasárnap

INFACT

Megjelent az INFACT német referencia régiójának 3D integrált modelljét bemutató videó


Megjelent az INFACT német referencia régiójának
3D integrált modelljét bemutató videó

Az INFACT konzorciumban részt vevő kutatók és szakértők célja, hogy a hagyományosan, illetve innovatív, környezetbarát és biztonságosabb kutatási módszerek alkalmazásával gyűjtött bányászati kutatási adatok integrációját a társadalom szélesebb körének ismeret­terjesztő célból mutassa be.
A videó a három INFACT referenciaterület egyike, a Kelet-Németországi Érchegységben található Geyer 3D geológiai modelljét mutatja be. A régióban régóta folyik az ón-, cink-, volfrám-, molibdén-, réz-, vas-, ezüst- és indiumtartalmú ércek bányászata. A videó a 2018. évi légi geofizikai mérések során,valamint a már korábban gyűjtött földtani adatok integrációjával készült.
A videó bemutatja a felvett műholdas képeket, a terület digitális magassági modelljét, a metamorf egységek felső felületét, a fő törési síkokat, a több mint 800 fúrást, a gazdasági szempontból érdekes képződményeket például szkarn lencséket és a polimetallikus ereket. Bemutatja a nem invazív, légi geofizikai kutatási módszerekkel dolgozó helikopter repülési útvonalait is. A videó szemlélteti a geofizikai és a geológiai adatok integrációját a VTEM ellenállási szakaszok és a 3D geológiai modell felhasználásával.
További részletek az INFACT projekt honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése