2016. április 13., szerda

Természeti erőforrásaink az Észak-Magyarországi térségben

A MAGYARHONI FÖLDTANI TÁRSULAT
FÖLDTUDOMÁNYI VÁNDORGYŰLÉSE ÉS KIÁLLÍTÁSA
Természeti erőforrásaink az Észak-Magyarországi térségben 
címmel

2016. augusztus 24-27. között lesz Sárospatakon, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A vándorgyűlés 1. körlevelét társulatunk honlapjának (www.foldtan.hu) eseménynaptárából lehet megtekinteni és itt lehet kitölteni az on-line jelentkezési lapot is.
A VÁNDORGYŰLÉS CÉLJA
A Magyarhoni Földtani Társulat által háromévente megrendezett Vándorgyűlés célja, hogy bemutassa a hazai tudományos kutatások legújabb eredményeit a földtan, a geofizika, a bányászat és a környezettudományok területéről. Társulatunk elnöksége nagy figyelemmel, nyitottsággal fordul a gazdasági élet és a társadalmi gondok megoldása felé, ezért rendezvényünkön fel kívánjuk hívni a szakma, a döntéshozók, és a nagyközönség figyelmét a föld- és környezettudományok megkerülhetetlen szerepére a 21. század fenntartható gazdaságának megteremtésében és társadalmi vonatkozásaiban.
A „Vándorgyűlés” szervezői minden érdekelt intézményt, társadalmi szervezetet és bányavállalatot megkeresnek és felajánlják a bemutatkozás lehetőségét a rendezvényen. Ez évi rendezvényeink egyik hangsúlyos témája a tárcaközi egyeztetésen túljutott „Ásványvagyon hasznosítási- és készletgazdálkodási Cselekvési Terv”, mely várhatóan az idén kerül elfogadásra a parlament elé.
A rendezvény nemcsak a szűk szakmai közönségnek szól. Az első nap délutánján érdekfeszítő ismeretterjesztő „public” előadásokra invitáljuk a város és a környező települések nagyközönségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése